Steelwratjes

Steelwratje

Steelwratjes (ook wel fibromen genoemd) zijn geen echte wratjes maar kleine goedaardige bindweefselgezwelletjes. Ze zijn meestal huidkleurig maar kunnen ook bruinkleurig zijn. Er zijn verschillende oorzaken. Genetische aanleg speelt een rol, net als leeftijd maar ook schuring tegen bijv. kleding, kan een oorzaak zijn. Soms hebben ze een duidelijk waarneembaar steeltje.
Ze komen vaak voor in de nek, halshuid, oksels of in de liezen. Het is een onschuldige aandoening die eenvoudig kan worden behandeld. Sommige mensen zijn er gevoelig voor en moeten regelmatig een behandeling ondergaan om alle fibromen weer te laten verwijderen.

PUUR |  BEAUTY Behandelmethoden

  • Blendmethode 
  • Zapper

Kosten behandeling

Afhankelijk van de behandeltijd is de gemiddelde behandelprijs € 35 voor meerdere plekjes.
Voor slechts een enkel steelwratje verwijderen tijdens de behandeling zijn de kosten € 25,00.

Werking Blendmethode

Door het bloedvat aan te stippen met een pennetje waar stroom doorheen geleid, ontstaat coagulatie. Dit is het stollen van de gekleurde eiwitten, waardoor het bloedvaatje smelt en door het lichaam wordt afgevoerd. Deze wordt wit en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vlak na de behandeling tot een dag erna, is de huid wat roder dan normaal. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan die er vanzelf afvallen. Afhankelijk van de mate waarin de couperose aanwezig is, zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig
De prijs is afhankelijk van de behandeltijd, start prijs is € 55,00 per behandeling.

Werking Zapper

De zapper is een apparaatje dat is ontwikkeld voor het snel en doeltreffend verwijderen van steelwratjes. Het voordeel met deze methode is dat het weefsel oplost. Dus geen verbrandingsgevaar, pigmentatievorming of littekens.
Bij steelwratjes is één behandeling meestal wel voldoende. Bij wratten zijn soms meerdere behandelingen nodig.