Couperose

Huidaandoeningen

Huidaandoeningen zoals steelwratjes, kleine donkere plekjes die op de huid liggen, bloedblaartjes en couperose kunnen door Marijke verwijderd worden. Marijke heeft hiermee al jaren ervaring en daardoor zijn deze behandelingen echt specialisatiebehandelingen geworden.
Hieronder vind je alle informatie over het ontstaan van het probleem en de behandelmethoden.

Couperose 

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van kleine, rode adertjes (couperose) op de neus en/of wangen. Deze gesprongen of chronisch verwijde bloedvaten in de gezichts-en halshuid of op het decolleté kunnen de huid flink ontsieren en verdwijnen “bijna” nooit vanzelf. Soms is het een vage roodheid, soms is er duidelijk een structuur te zien.

Hoe ontstaat couperose?
 

Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Het ontstaan van de huidaandoening is zeer divers:

  • Erfelijkheid
  • Dunne huid
  • Medicamenteuze oorzaken
  • Weersinvloeden
  • Verhoogde druk o.a. door persweeën, tillen, obstipatie, snuiten
  • Alcoholgebruik
  • Sterk gekruide specerijen
  • Hormonale invloeden
  • Beschadiging door overmatige zonbestraling
  • Door vitaminen A gebruik tijdens acné kuur

Er zijn speciale couperosecrèmes en couperose balsems die “suggereren” dat daarmee de aandoening verdwijnt. Helaas is dat meestal niet het geval. Wel adviseer ik altijd een goede creme als belangrijke ondersteuning tijdens de kuurbehandeling. Dit om de vaatjes in de huid te verstegingen.

Vragen

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes in enkele seconden. Bij deze behandeling gebruik ik een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Hiermee wordt de eiwitstructuur in het bloedverwarmd. Hiermee kunnen wij dikkere bloedvaatjes en kleinere oppervlakken heel effectief direct verwijderen. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen.

Je voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voel je atlijd iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten. Over het algemeen is het verwijderen van couperose goed te doen.

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen / te genezen.

In het produktassortiment van Dr. Schrammek zijn een aantal hele goede producten die couperose kunnen voorkomen, beschermen en camoufleren. Daarnaast kan je zelf al heel goed met de hierboven genoemde beinvloedbare factoren rekening houden.

Spinneavus (spinnetje)

Een spineavus is meestal meestal één groot (in diameter) beschadigd bloedvat, waardoor een bloedovervulling ontstaat. De omringende vaten komen onder hogere druk te staan, waardoor deze meer open gaan staan om deze bloedstuwing te “verwerken”. Het ziet er dan ook uit als een spin met poten, een centraal deel met uitlopers; een klein rood stipje met uitlopende vaatjes eromheen (in de vorm van spinnepootjes).

Door middel van de behandeling met de blendmethode zal er geen/minder bloedtoevoer zijn, en zullen de omringende vaten niet meer open hoeven te staan. Hierdoor vernauwen de wanden (mits niet zeer lang aanwezig) zich en gaan hun normale taak weer gaan doen.
Gevolg: géén rode pootjes meer.

Hemangioma (bloedblaar)

Deze huidaandoening komt meestal voor bij vrouwen en ontstaan vanaf 30 jaar, gepaard gaande met een zwak bindweefsel. Het is een opeenhoping van bloedvaatjes die op de huid liggen. De kleur kan verschillen van donkerrood tot paars/blauw. Bloedblaartjes komen op het gehele lichaam voor.  Door de omtrek met de blendmethode te behandelen gaat het bloed stollen en verdwijnt de bloedblaar.