Spray Tan – Een mooie, natuurlijk gekleurde huid

Marijke van PUUR BEAUTY:

“Ik ben al ruim 15 jaar een fan van de Spray Tan behandeling in mijn salon in Bergschenhoek. De bruine, egale teint die ik op de huid aanbreng met een tanning apparaat, zorgt altijd voor vrolijke gezichten, en extra blije mensen. Waar je voorheen je best voor moet doen om een kleurtje te krijgen, heb je bij mij binnen een half uur bereikt. Het is mooi, naturel en veilig!”

Voordelen van Spray Tan behandeling

  • Natuurlijk resultaat: een egaal bruine teint zonder vlekken of strepen
  • Onmiddellijk een gebruinde huid al na één behandeling
  • Goed voor de huid (zeer geschikt voor mensen met zonne-allergie)
  • Geen risico op huidkanker door uv-straling
  • Geen risico op verbrande huid (erytheem)
  • Geen veroudering van de huid of rimpels

Prijzen

Gezicht en lichaam € 35,00

Veel gestelde vragen

Spray Tanning is een veilige en snelle manier om in een paar minuten tijd een prachtige, egaal bruine teint op je huid te krijgen. Dit alles zonder blootstelling aan UV-stralen. Het is hét grote alternatief voor de zonnebank. Geen uren meer in de zon of onder de zonnebank. Want die UV-stralen voelen fijn als warmte, maar verouderen de huid als eerste. Ook die vervelende plekjes die normaal wit blijven, krijgen een mooie, egale kleur met spray tanning.

Met een Spray Tanning-apparaat wordt een DHA-tanningvloeistof (Dihydroxyacetone) op de huid verneveld. DHA is een 100% natuurlijk product, gewonnen uit suikerriet of –biet. Deze stof reageert op huideigen eiwitten en aminozuren in de bovenste huidlaag. De huid kleurt als reactie daarop bruin. Spray tanning kan zonder risico voor de gezondheid gebruikt worden. Tijdens het vernevelen is de egaal bruine teint direct zichtbaar. Een sessie duurt 10 tot maximaal 20 minuten. Ik reken altijd een half uur in de agenda voor deze behandeling.

Spray Tanning bied je het hele jaar door een mooie gebruinde teint. Het is uitstekend geschikt voor vakanties, bruiloften, feestjes, fotoshoots en andere gelegenheden.

Je wordt na ontvangst meegenomen naar de speciale Spray Tan ruimte. Daar vertel ik je hoe de behandeling verloopt. Dan kleed je je uit en ga je voor de afzuiger staan en gaat de spray tan starten! Het voelt koud aan op je huid maar is goed te doen!

De behandeling vindt plaats in een speciale ruimte. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen uw ondergoed of onderbroek aan te houden. Je wordt door Marijke persoonlijk met een airbrushapparaat gesprayed.

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor.
Let op: gebruik geen scrub met olie.
Vermijd een produkt met ingredient Jojoba Esters erin. Check dit op je verpakking als je een scrub uit een tube gebruikt. Want dit is verkapte olie en dan blijft de vloeistof niet goed zitten.

Scheren en waxen kan tot 24 uur voor de sessie (anders is de huid te gevoelig)

Make-up en parfum: verwijder alle make-up voordat de spray-tan wordt aangebracht op de huid

Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruim vallende kleding en ondergoed op de dag van behandeling. Dus geen strakke spijkerbroek, pantys en geen synthetische stoffen.

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur tot 8 uur na de behandeling mag u weer douchen met milde douchegel.
Ik adviseer hierbij een speciale douchegel te gebruiken, Ik heb deze altijd op voorraad.

Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit enkel overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van uw bruine teint. Na de behandeling droogt u zich voorzichtig met een zachte handdoek.

Na de behandeling is het ook beter om intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport die leidt tot overmatige transpiratie direct na de spray tanning wordt afgeraden. Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtbindende crème op de gebruinde huid aan te brengen. Wij adviseren u om tijdens het douchen of baden niet te scrubben

Jazeker! Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina). Als u last heeft van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tanning te nemen.

Bij goede verzorging blijft de bruine kleur ongeveer 5 tot 7 dagen behouden. Verzorg de huid daarom met een vochtvasthoudende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel. Droog na het douchen de huid deppend af en vermijd schuren.

De eerste paar uur na de behandeling kan de huid extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. Gebruik daarvoor een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit.

De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct na de behandeling heeft, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen jde op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet jouw kleurtje anders vermoeden!

Voor het beste resultaat kan je het best twee a drie dagen voor de bruiloft een spray-tan plannen. Dan is de bruine teint op zijn mooist, en loop je geen risico op vlekken in de jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

De bruine teint zal wat sneller vervagen door zwemmen (in chloorwater) en saunabezoek. Sporten kan je beter ook zo’n acht uur uitstellen, vanwege het transpireren.

Wanneer je regelmatig een spray tanning-sessie boekt, helpt dit om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen

Voor een optimaal resultaat kan de behandeling na 5 á 7 dagen worden herhaald.

De spray tanningvloeistof waar wij mee werken, is van uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft je je geen zorgen te maken! Dus als je liever een subtiel ‘sun-kissed’ effect wilt, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit aangebracht dan voor een klant met bruin haar en een lichtgetinte huid.

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens de zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA, in staat is om in de huid door te dringen. Alles wijst erop dat dit niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens de zwangerschap.

DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, en er zijn nooit problemen gemeld. Geen van onze self tan-oplossingen bevat schadelijke chemische stoffen, maar desondanks raden wij spray tanning in het eerste trimester van een zwangerschap af. Na deze periode raden wij je aan overleg te plegen met een arts voordat je een spray-tan boekt. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebankbezoek is echt uitgesloten tijdens de zwangerschap (vanwege oververhitting en uv-straling).