couperose-vn

Huidaandoeningen zoals steelwratjes, kleine donkere plekjes die op de huid liggen, bloedblaartjes en couperose kunnen door zowel Marijke als Evelien verwijderd worden bij PUUR | BEAUTY.  Hieronder vind u alle informatie over het ontstaan van het probleem en de behandelmethoden.

Couperose
Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van kleine, rode adertjes (couperose) op de neus en/of wangen. Deze gesprongen of chronisch verwijde bloedvaten in de gezichts-en halshuid of op het decolleté kunnen de huid flink ontsieren en verdwijnen “bijna” nooit vanzelf. Soms is het een vage roodheid, soms is er duidelijk een structuur te zien.

Hoe ontstaat couperose?
Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Het ontstaan van de huidaandoening is zeer divers:

Erfelijkheid
Dunne huid
Medicamenteuze oorzaken
Weersinvloeden
Verhoogde druk o.a. door persweeën, tillen, obstipatie, snuiten
Alcoholgebruik
Sterk gekruide specerijen
Slag of stoot
Hormonale invloeden
Beschadiging door overmatige zonbestraling
Door vitaminen A gebruik tijdens acné kuur

Er zijn speciale couperosecrèmes en couperose balsems die “suggereren” dat daarmee de aandoening verdwijnt. Helaas is dat meestal niet het geval. Wel adviseren wij een goede creme als belangrijke ondersteuning tijdens de kuurbehandeling met de “blendtherapie”, en/of de “lichtflitsmethode” daar zij vaatverstevigende werkstoffen bevatten.

Welke methoden gebruiken wij bij PUUR | BEAUTY voor verwijderen van couperose

Lichtflitsmethode
De kleurstof hemoglobine in het bloed absorbeert het licht van ons lichtflitsapparaat. Hierdoor ontstaat een warmtereactie die ervoor zorgt dat de eiwitten in het bloed en de vaatwant oplossen. Daardoor stolt het bloed en verdwijnen de vaatjes. Na zo’n 3 tot 5 behandelingen is de couperose veel minder zichtbaar. De lichtflitsmethode passen we vooral toe bij grotere, meer verspreide oppervlakten van bloedvaatje op de huid.

Blendmethode
Ook hiermee verwarmen wij de eiwitstructuur in het bloed, maar dan door middel van een klein naaldje. Hiermee kunnen wij dikkere bloedvaatjes en kleinere oppervlakken heel effectief direct verwijderen.

Spinneavus (spinnetje)

Een spineavus is meestal meestal één groot (in diameter) beschadigd bloedvat, waardoor een bloedovervulling ontstaat. De omringende vaten komen onder hogere druk te staan, waardoor deze meer open gaan staan om deze bloedstuwing te “verwerken”. Het ziet er dan ook uit als een spin met poten, een centraal deel met uitlopers; een klein rood stipje met uitlopende vaatjes eromheen (in de vorm van spinnepootjes).

Door middel van de behandeling met de blendmethode zal er geen/minder bloedtoevoer zijn, en zullen de omringende vaten niet meer open hoeven te staan. Hierdoor vernauwen de wanden (mits niet zeer lang aanwezig) zich en gaan hun normale taak weer gaan doen. Gevolg: géén rode pootjes meer.

Hemangioma (bloedblaar)
Deze huidaandoening komt meestal voor bij vrouwen en ontstaan vanaf 30 jaar, gepaard gaande met een zwak bindweefsel. Het is een opeenhoping van bloedvaatjes die op de huid liggen. De kleur kan verschillen van donkerrood tot paars/blauw. Bloedblaartjes komen op het gehele lichaam voor.  Door de omtrek met de blendmethode te behandelen gaat het bloed stollen en verdwijnt de bloedblaar.

Steelwratje
Steelwratjes (ook wel fibromen genoemd) zijn geen echte wratjes maar kleine goedaardige bindweefselgezwelletjes. Ze zijn meestel huidkleurig maar kunnen ook bruinkleurig zijn. Er zijn verschillende oorzaken. Genetische aanleg speelt een rol, net als leeftijd maar ook schuring tegen bijv. kleding, kan een oorzaak zijn. Soms hebben ze een duidelijk waarneembaar steeltje.
Ze komen vaak voor in de nek, halshuid oksels of in de liezen. Het is een onschuldige aandoening die eenvoudig kan worden behandeld. Sommige mensen zijn er gevoelig voor en moeten regelmatig een behandeling ondergaan om alle fibromen weer te laten verwijderen.

PUUR |  BEAUTY Behandelmethoden

 • Blendmethode
 • Skinrevunation-methode
 • Zapper

  A. Werking Blendmethode
  Door het bloedvat aan te stippen met een pennetje waar stroom doorheen geleid, ontstaat coagulatie. Dit is het stollen van de gekleurde eiwitten, waardoor het bloedvaatje smelt en door het lichaam wordt afgevoerd. Deze wordt wit en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vlak na de behandelling tot een dag erna, is de huid wat roder dan normaal. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan die er vanzelf afvallen.Aantal behandelingen
  Afhankelijk van de mate waarin de couperose aanwezig is, zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodigKosten behandeling
  De prijs is afhankelijk van de behandeltijd, maximale prijs is € 45,00 per behandeling.

  B. Werking Skinrenuvation-methode
  Dit is licht uit een flitslamp dat door 2 structuren in de huid geabsorbeerd wordt; het melanine (pigment) en het hemoglobine (rode bloedlichaampjes) van de bloedvaatjes. Binnen een paar duizendste van een seconde ontstaat zoveel warmte, dat deze structuren met succes vernietigd worden. Vanaf de dag na de behandeling zal de huid er uitzien of dat het vuil is (“dirty look”). Daarna zal uw huid er weer egaler/jonger en frisser uitzien.

  Wanneer Skinrenuvation-methode 

  Bij diffuse roodheid (fijne verwijde bloedvaatjes) en pigmentvlekjes. Wat zeer mooie resultaten oplevert, is de behandeling van de bekende roodbruine vlekken in de nek bij vrouwen. Zij krijgen dit vaak na hun 30e jaar doordat hun huid  te veel aan zon is blootgesteld.
  Aantal behandelingen
  Dit is afhankelijk van de mate waarin de couperose aanwezig is. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor optimaal resultaat.

  Kosten behandeling
  Voor het gezicht € 65,= per behandeling.

  Belangrijk!
  Een optimaal resultaat kan slechts in kuurverband worden bereikt in het voor- of najaar.
  De buitentemperatuur dient namelijk tussen de 6 graden en 20 graden Celsius te zijn. Bij “koude” en “warmte” is het vrij zinloos om een behandeling toe te passen.
  De bloedvaten kunnen niet herstellen en de plaatsen waar de behandeling heeft plaats gevonden knappen direct weer open, waarbij de kans aanwezig is dat de couperose zelfs verergerd.

  C. Werking Zapper
  De zapper is een apparaatje dat is ontwikkeld voor het snel en doeltreffend verwijderen van steelwratjes. Het voordeel met deze methode is dat het weefsel oplost. Dus geen verbrandingsgevaar, pigmentatievorming of littekens.

  Aantal behandelingen
  Bij steelwratjes is één behandeling meestal wel voldoende. Bij wratten zijn soms meerdere behandelingen nodig.

  Kosten behandeling
  Afhankelijk van de behandeltijd is de gemiddelde behandelprijs € 25,00 voor meerder plekjes.
  Voor slechts een enkel steelwratje verwijderen tijdens de behandeling vragen wij € 17,50.

nimue-wit-50
qms
ph-formula-wit-50
marcinbane