slider23

Spray tanning is een veilige en snelle manier om in een paar minuten tijd een prachtige, egaal bruine teint te krijgen zonder blootstelling aan uv-stralen. Het is hét grote alternatief voor de zonnebank. Ook die vervelende plekjes die normaal wit blijven, krijgen een mooie, egale kleur met spray tanning.

Met een speciaal ontwikkeld spray tanning-apparaat wordt een DHA-tanningvloeistof op de huid verneveld. Tijdens het vernevelen is de egaal bruine teint direct zichtbaar. Geen uren meer in de zon of onder de zonnebank, die toch uv-stralen afgeeft en de huid snel doet verouderen. Een sessie duurt 10 tot maximaal 20 minuten.

Spray tanning biedt u het hele jaar door een mooie gebronsde teint. Het is uitstekend geschikt voor vakanties, bruiloften, feestjes, fotoshoots en andere gelegenheden. Wij geloven sterk in dit slimme alternatief voor de zonnebank.

De voordelen van spray tanning op een rij:

  • Natuurlijk resultaat: een egaal bruine teint zonder vlekken of strepen
  • Onmiddellijk een gebruinde huid al na één behandeling
  • U voelt zich fantastisch en ziet er fantastisch uit
  • Snel resultaat: spray tanning duurt nog geen 15 minuten
  • Goed voor de huid (zeer geschikt voor mensen met zonne-allergie)
  • Geen risico op huidkanker door uv-straling
  • Geen risico op verbande huid (erytheem)
  • Geen veroudering van de huid of rimpels

Prijzen

Complete body tanning € 32,50
Tanning van benen of gezicht, hals en decolleté € 22,50

Hoe verloopt een spray tanning
Met een speciaal spray tanning-apparaat wordt een DHA-tanningvloeistof verneveld op de huid. De huid kleurt direct egaal bruin! DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Waar vindt een spray tanning plaats
De behandeling vindt plaats in een van onze behandelruimte in een spray tanning tent die wij voorafgaande aan de behandeling speciaal voor uw opzetten. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen uw ondergoed of onderbroek aan te houden. U wordt door ons met een airbrushapparaat gesprayed.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tanning
Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is de huid te gevoelig). Make-up en parfum: verwijder alle make-up voordat de spray-tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tanning zo lang mogelijk te behouden
Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag u weer douchen met milde douchegel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van uw bruine teint.

Na de behandeling is het ook beter om intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport die leidt tot overmatige transpiratie direct na de spray tanning wordt afgeraden. Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtbindende crème op de gebruinde huid aan te brengen. Wij adviseren u om tijdens het douchen of baden niet te scrubben.

Is spray tanning voor iedereen geschikt
Jazeker! Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina). Als u last heeft van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tanning te nemen.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tanning?
Bij goede verzorging blijft de bruine kleur ongeveer 5 tot 7 dagen behouden. Verzorg de huid daarom met een vochtvasthoudende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel. Droog na het douchen de huid deppend af en vermijd schuren.

Kan ik na spray tanning in de zon
De eerste paar uur na de behandeling kan de huid extra gevoelig zijn voor de zon. U bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. In eerste instantie wordt u bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit.

De werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct na de behandeling heeft, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen u op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet uw kleurtje anders vermoeden!

Ik ga trouwen. Hoeveel dagen van tevoren kan ik het best een spray-tan boeken
Voor het beste resultaat kunt u het best twee a drie dagen voor de bruiloft een spray-tan plannen. Dan is de bruine teint op zijn mooist, en loopt u geen risico op vlekken in de jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna
De bruine teint zal wat sneller vervagen door zwemmen en saunabezoek. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook zo’n acht uur uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tanning boek
Wanneer u regelmatig een spray tanning-sessie boekt, helpt dit om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tanning boeken
Voor een optimaal resultaat kan de behandeling na 5 á 7 dagen worden herhaald.

Word ik niet oranje van spray tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect…
De spray tanningvloeistof waar wij mee werken, is van uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel ‘sun-kissed’ effect wilt, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een lichtgetinte huid. Overleg met de huidspecialiste welk effect u wilt bereiken en welke mogelijkheden daarvoor zijn.

Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij
Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens de zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (dihydroxyaceton), in staat is om in de huid door te dringen. Alles wijst erop dat dit niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens de zwangerschap.

DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, en er zijn nooit problemen gemeld. Geen van onze self tan-oplossingen bevat schadelijke chemische stoffen, maar desondanks raden wij spray tanning in het eerste trimester van een zwangerschap af. Na deze periode raden wij u aan overleg te plegen met een arts voordat u een spray-tan boekt. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebankbezoek is echt uitgesloten tijdens de zwangerschap (vanwege oververhitting en uv-straling).

nimue-wit-50
qms
ph-formula-wit-50
marcinbane