slidercosmo-22

Duurzame ontharing met IPL Flits Methode

De lichtflitsmethode maakt een einde aan de vaak langzame, lastige pijnlijke manier van ontharen. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes kunnen ‘overboord’ met deze snelle en effectieve ontharingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar waar dan ook op het lichaam kan worden behandeld.

Marijke heeft al 18 jaar ervaring met definitief ontharen. Zij startte in 2000 met de Diode Lightsheer laser en deed daarmee veel ervaring op. Na een aantal jaren intensief werken met de Lasermethode, stapte zij in 2006 over op de lichtflitsmethode.

Hoe werkt de behandeling met de lichtflitsmethode?

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelende plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht (vergelijkbaar met gel wat wordt gebruikt bij echo-onderzoek). Vervolgens wordt het handstuk van de flitslamp na elke lichtflits verplaatst over het te behandelende gebied.

Kunnen alle haren worden behandeld?

De behandeling is afhankelijk van de opname van licht in het haarpigment, melanine en de huidskleur. Daardoor is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en lichte huid. Het lichtflits-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Hoe lang duurt een behandeling met de flitslamp?

Het glasprisma van het handstuk van de flitslamp, waarmee licht naar de huid wordt geleid, is 1 bij 5 centimeter, waardoor een groot aantal haren in één enkele flits worden behandeld. Een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten, een behandeling van de rug of beide benen neemt ongeveer 60 tot 120 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Belangrijk!
Het is van belang om vanaf 4 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren of middels harsen te verwijderen. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment ( melanine ), is het ook raadzaam om niet te zonnebaden voor- en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is. Om pigmentvorming te voorkomen is het belangrijk, om tijdens de kuur een zonnebrandcreme/SPF te gebruiken, vanaf factor 30. Wij kunnen u hierin adviseren met onze produkten.

Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen een verzachtende crème kunnen gebruiken. Wel is het aan te raden om al teveel zon te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling een zonnebrandcrème/SPF te gebruiken.

Hoeveel lichtflitsbehandelingen heb ik nodig?

Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen dan worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten dus “wachten” tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van lichtflits behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.

De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen heeft u 6 tot 10 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden (afhankelijk van te behandelen gebied).

Voordelen

Grote gebieden, zoals het lichaam kunnen snel en bijna pijnloos worden behandeld.

Nadelen

Blonde of rode haren kunnen niet worden behandeld. Deze kunnen wel verwijderd worden door middel van de harsmethode.

Kosten lichtflitsbehandeling

De prijs is afhankelijk van de locatie.

Consult en afspraak

Elke behandeling is verschillend per persoon. Voor nauwkeuriger informatie wat betreft behandeling, tijdsduur, prijzen etc. kunt u een afspraak maken voor een consult. Dit betekent dat wij voor u + 30 minuten tijd reserveren waarin wij u dan uitgebreid en persoonlijk informeren. De kosten van dit consult zijn gratis.
U kunt voor een afspraak contact met ons opnemen via 010-4048166.

nimue-wit-50
qms
ph-formula-wit-50
marcinbane